U kunt een (niet dringende) afspraak bij de huisarts of assistente inplannen via www.MijnGezondheid.net (inloggen met DigiD).
Afsprakenspreekuur
Een afspraak is bedoeld voor één vraag/klacht. Heeft u meerdere klachten of vragen? Dan kunt u meer tijd vragen (maximaal 20 minuten per patiënt).
U kunt ook een telefonische afspraak of een beeldbel afspraak maken met de huisarts.
Bij het maken van de afspraak zal de assistente u een aantal aanvullende vragen stellen. Dit is om in te schatten of u direct gezien moet worden of dat het mogelijk is iets langer te wachten. Soms kan zij u al verder helpen met een telefonisch advies, of kan de assistente met u afspreken dat de huisarts terug belt.
Visite (huisbezoek)
Wij doen alleen een huisbezoek wanneer u door uw ziekte niet naar de praktijk kunt komen.
Het verdient de voorkeur om naar de praktijk te komen, omdat daar betere onderzoek- en behandelingsmogelijkheden zijn,
Aandachtspunten: Geen vervoer is geen reden voor huisbezoek. Kinderen met koorts kunnen in de auto veilig worden vervoerd naar de praktijk. Verzoeken voor huisbezoek worden altijd overlegd met de huisarts, zo nodig belt de huisarts u terug.
Praktijkassistente
De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonisch spreekuur. Zij weet het antwoord op veel vragen over medische aandoeningen, over verwijzingen en medicijnen. U kunt haar ook bellen voor het aanvragen van herhalingsrecepten.
U kunt bij de assistente verder terecht voor:
- meten van de bloeddruk
- aanstippen van wratten
- verbinden van wonden
- oren uitspuiten
- hechtingen verwijderen
- urine onderzoek
- suikercontrole
- uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
- zwachtelen
- injecties
- verstrekken van informatie
Maak hiervoor telefonisch een afspraak.
Praktijkondersteuner
De praktijkondersteuner somatiek is een HBO opgeleide hulpverlener die de huisarts ondersteunt bij de zorg voor mensen met chronische aandoeningen, zoals diabetes mellitus (suikerziekte), hart- en vaataandoeningen (waaronder hoge bloeddruk), astma, COPD en ouderenzorg. De praktijkondersteuner heeft eigen spreekuren waarin ze mensen voorlichting en instructie geeft, de bloeduitslagen bespreekt en de reguliere controles verricht. Een consult bij de praktijkondersteuner duurt gemiddeld 30 min.
De praktijkondersteuner GGZ is een HBO opgeleide hulpverlener die de huisarts ondersteunt bij de zorg voor mensen met psychische problemen.
De praktijkondersteuner GGZ-Jeugd is een HBO opgeleide hulpverlener die de huisarts ondersteunt bij de zorg voor kinderen en gezinnen met psychische problemen.
Alle praktijkondersteuners werken onder verantwoordelijkheid van de huisarts en er vindt zeer regelmatig overleg plaats tussen de praktijkondersteuners en de huisartsen.
Overweegt u om te stoppen met roken?
Er zijn veel goede redenen om met roken te stoppen:
- U voelt zich snel fitter, uw conditie verbetert en u hebt meer energie.
- Uw adem ruikt frisser, uw huid, haar en tanden zien er gezonder uit.
- U houdt veel geld over.
- U wordt minder gauw verkouden of ziek.
- U hebt minder kans op ernstige en langdurige ziektes.
- U leeft gemiddeld 10 jaar langer dan mensen die blijven roken.
- Wilt u misschien stoppen? Bespreek het met uw huisarts!
- kijk voor vergoeding op: https://www.rokeninfo.nl/publiek/vergoedingen